, E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο

E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο E.L APARTMENT 

, E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
  • >έργο: el apartment
  • >τοποθεσία: Σοφούλη_Καλαμαριά
  • >λεπτομέρειες: διαμέρισμα
  • >έτος: 2014
  • >επιφάνεια: 135 τμ
  • >στάδιο: ολοκληρωμένο

E.L APARTMENT

Το E.L APARTMENT είναι ένα διαμέρισμα 135μ2 στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας το καθιστά αυτόματα πολύ φωτεινό και με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Λόγω παλαιότητας οι νέοι ιδιοκτήτες θέλησαν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το σπίτι να λειτουργεί με τις σύγχρονες αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Το διαμέρισμα είναι διαμπερές και σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του βοηθά στη δημιουργία ενός κύριου φυσικού αερισμού και δροσισμού. Στην οροφή έγιναν ειδικές μονώσεις  ώστε να προλαμβάνεται μια καλή ατμόσφαιρα στον χώρο τόσο σε κρύες όσο και σε ζεστές συνθήκες και ταυτόχρονα  επιλέχθηκαν ειδικά θερμομονωτικά κουφώματα που να εξισορροπούν  την παραπάνω κατάσταση. Επίσης σχεδιάστηκαν εκ νέου ξύλινες επενδύσεις στον χώρο που ενισχύουν και συνεισφέρουν και αυτές προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής μελέτης είναι  ο διάχυτος φυσικός φωτισμός που πλημμυρίζει το διαμέρισμα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον επιλεγμένο τεχνητό φωτισμό, ενισχύει την αίσθηση ηρεμίας σαν σε φυσικό περιβάλλον. Οι αναφορές στη φύση και η ηρεμία που αποπνέει αυτή, ήταν καθοριστικοί παράγοντες στο σχεδιασμό του διαμερίσματος. Με βάση το σκεπτικό αυτό στο χώρο επικρατούν δύο κυρίαρχα στοιχεία όπως το δρύινο ξύλο σε χρώμα φυσικό και το λευκό στις υπόλοιπες επιφάνειες, τοίχοι, επενδύσεις, έπιπλα.

E.L APARTMENT, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο