, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο

O_office

, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο
  • >έργο: O_office
  • >τοποθεσία: Κέντρο_Θεσσαλονίκη
  • >λεπτομέρειες: Oγκολογικό Ιατρικό Κέντρο
  • >έτος: 2019
  • >επιφάνεια: 105 τμ
  • >στάδιο: ολοκληρωμένο

O_office

Το αρχιτεκτονικό γραφείο T.SQUAREARCHITECTS σχεδίασε πρόσφατα έναν επαγγελματικό χώρο ιατρείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με γνώμονα το οικείο και το minimal, σε απλές γραμμές και ήπιους χρωματικούς τόνους. Βασικό σχεδιαστικό άξονα η εναρμόνιση του «παλιού» με το «νέο», δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον επισκέπτη – ασθενή, που ενώ θυμίζει κάτι από το παλιό αποπνέει τη φρεσκάδα του νέου.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδιασμού του ιατρείου στο χώρο αναμονής είναι η βιβλιοθήκη με τα συρόμενα πάνελ και τους κρυφούς φωτισμούς, η οποία δίνει την αίσθηση ενός φαινομενικά μεγαλύτερου χώρου.

Ο χώρος της εισόδου φιλοξενεί την ρεσεψιόν του ιατρείου, μια μονολιθική μαρμάρινη κατασκευή με ένα ξύλινο πάσο να διακόπτει την σχηματική αυστηρότητα της μορφής, και ένα μικρό καθιστικό αναμονής με έντονο χρωματισμό, που προσδίδει ζωντάνια στο χώρο.

 

APXITEKTONIKH MEΛETH: T.SQUAREARCHITECTS

XPONOΣ KATAΣKEYHΣ: 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: f:zero photography, Κυριάκος Κυριαζής

, O_office, T Square Architects - Αρχιτεκτονικό Γραφείο